Γαλλία: Γιος ακροδεξιού πολιτικού ο 17χρονος που επιτέθηκε σε Λύκειο (φωτό)

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση που έγινε σε Λύκειο στην πόλη Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ανήλικος δράστης της επίθεσης είναι ο γιος του ακροδεξιού Γάλλου πολιτικού Franck Barbey.

Πρόκειται για τον 17χρονο Kylian Barbey, ο οποίος φέρεται να εισέβαλε ένοπλος στο σχολείο με ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες, τραυματίζοντας τον διευθυντή και οκτώ μαθητές.

Ο Franck Barbey είναι ακροδεξιός Δημοτικός Σύμβουλος που εκλέχθηκε στις τοπικές εκλογές του 2014. Επίσης είναι τοπικός επικεφαλής ενός μικρού φιλοβασιλικού κόμματος και πρόσφατα είχε υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με μαθητή που βρέθηκε μπροστά στο σκηνικό, ο Kylian είναι ένα παιδί «ευγενικό και χαμηλών τόνων». Περιγράφοντας το σκηνικό με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ο μαθητής ανέφερε πως οι σφαίρες πέρασαν ανάμεσα από τους μαθητές.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν πως η επίθεση του ανήλικου ήταν εμπνευσμένη από βίντεο που είχε δει νωρίτερα με τους αμερικανικού στυλ μαζικούς πυροβολισμούς. Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν ότι το προφίλ του δράση ήταν αρκετά ανησυχητικό.

Από την πλευρά του δράστη, ο πατέρας του, Franck Barbey, έγραψε στο twitter: «Εγκάρδια υποστήριξη για τον διευθυντή, τους καθηγητές, το προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών».