Μαθητής άνοιξε πυρ σε λύκειο της Γκρας στη Γαλλία - Είχε τουφέκι, περίστροφα & χειρομβοβίδες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ένοπλη επίθεση στο Λύκειο Tocqueville της πόλης Γκρας στη νοτιο-ανατολική Γαλλία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ υπήρξε η πληροφορία ότι καταζητείται και δεύτερος, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται. Οι τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προέτρεψαν μέσω του Twitter τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε τηλεφωνική εφαρμογή προειδοποίησης για τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία αλλά για επεισόδιο μεταξύ μαθητών. Το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές σημειώνει ότι ο άνδρας που συνελήφθη μετά την επίθεση στο λύκειο της πόλης Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας είναι μαθητής του σχολείου, 17 ετών και ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο περίστροφα και δύο χειροβομβίδες.

“Το άτομο δεν φαίνεται να είναι γνωστό στην αστυνομία,” δήλωσε πηγή της αστυνομίας, ενώ μία δεύτερη πηγή ανέφερε ότι φάνηκε ότι δύο φοιτητές είχαν ανοίξει πυρ κατά του διευθυντή, ο οποίος είχε τραυματιστεί. Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως οι ύποπτοι δεν φαίνεται να είναι μαχητές. «Ένας από τους δύο δράστες έχει συλληφθεί, ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή. Υπήρχε πανικός και οι φοιτητές κατέφυγαν σε καταστήματα που βρίσκονται στο σχολείο», σημείωσε η δεύτερη πηγή.

kannes-pyrovolismi-scholio