Η Άγκυρα απειλεί την Ολλανδία και με οικονομικές κυρώσεις

Λάδι στην φωτιά, στην διπλωματική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας ρίχνει με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προειδοποιώντας πως η Τουρκία μπορεί να πλήξει την Ολλανδία ακόμα και με οικονομικές κυρώσεις.

Οι δηλώσεις του Κουρτουλμούς έρχονται την ίδια στιγμή που η διαμάχη με το Άμστερνταμ καθώς και τον Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, έχει “φουντώσει” για τα καλά, με την Τουρκία μα επιβάλει διπλωματικές κυρώσεις, ανωτάτου επιπέδου στην Ολλανδία.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό “CNN Turk”, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, η Άγκυρα, προς το παρών, δεν σκοπεύει να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από την Ολλανδία.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς δεν παρέλειψε να απορρίψει τον ισχυρισμό ότι η Άγκυρα σκοπίμως κλιμακώνει την ένταση με απώτερο σκοπό να επωφεληθεί ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, το οποίο και θα δώσει υπερεξουσίες στον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική κυβέρνηση έχει εξοργιστεί με την απόφαση της Ολλανδίας και της Γερμανίας να απαγορεύσουν σε Τούρκους πολιτικούς να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των τουρκικών κοινοτήτων.