Εντείνεται η κόντρα Τουρκίας-Ολλανδίας: Νέα πυρά Ερντογάν σε Ρούτε

Σε νέο γύρο πολεμικών δηλώσεων προχώρησαν σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, οι οποίοι δεν δείχνουν κανένα σημάδι να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών. Σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας να μην επιτρέψει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Τουρκία αλλά και να αναστείλει όλες τις διπλωματικές πτήσεις της Ολλανδίας με προορισμό τα εδάφη της, ο πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε σημείωσε ότι πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως η χώρα του έχει περισσότερους λόγους να είναι οργισμένη με όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην χώρα.

Η δήλωση αυτή του Ολλανδού πρωθυπουργού δεν έμεινε αναπάντητη από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε εκδήλωση και αναφερόμενος στην απόφαση της Ολλανδίας να απελάσει την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι του θύμισε τη στάση της Χάγης στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

«Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα» σημείωσε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους.

«Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τα πυρά του Τούρκου προέδρου δεν ξέφυγε η Γερμανίδα καγκελάριος για την οποία ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «δεν είναι διαφορετική από την Ολλανδία» καλώντας τους τους Τούρκους μετανάστες να μην ψηφίσουν «την κυβέρνηση και τους ρατσιστές» στις επικείμενες εκλογές.