Επίθεση με αέριο σε σταθμό τρένου στο Αμβούργο (φωτό)

Συναγερμός σήμανε στο Αμβούργο, στο σταθμό του τρένου Sternschanze, καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση με αέριο οι οποίες ξυπνούν τον εφιάλτη της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, καθώς και πολλά ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα. Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ενώ την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια για να εκκενωθεί ο χώρος, καθώς εκεί βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.

Νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο δεν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Bild. Ωστόσο ανάμεσά τους είναι δύο παιδιά 3 και 6 ετών.

Αναφορές από τη γερμανική αστυνομία αναφέρουν ότι πιθανότατα το αέριο αυτό είναι δακρυγόνο, που προήλθε από σταθμευμένο αυτοκίνητο σε κομβικό σημείο. Όσο για τους δράστες, οι αστυνομικοί εικάζουν ότι πρόκειται για 2 άτομα.

Το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) που σημειώθηκε το περιστατικό, στο σημείο βρίσκονταν πάνω από 50 άτομα. Τέλος, στον σταθμό έχει σπεύσει και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με τα ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά από την επίθεση ενός οπλισμένου μετανάστη με τσεκούρι που τραυμάτισε 7 άτομα, επίσης στο Αμβούργο.