"Μπλόκο" στο μεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ από Ουάσινγκτον & Νέα Υόρκη

Νέα εμπόδια συναντά ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μετά τη Χαβάη, τώρα και η Ουάσινγκτον τάσσεται κατά του διατάγματος του Αμερικανού Προέδρου για τη μετανάστευση, ενώ στη “σειρά” βρίσκεται και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Ουάσιγκτον θα καταθέσει αίτημα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Σιάτλ προκειμένου να εφαρμόσει τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της ισχύος του διατάγματος που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες και μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες, αλλά και στο αναθεωρημένο διάταγμα που υπογράφηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια ώστε το νέο διάταγμα να μην τεθεί σε ισχύ.

Όπως επισήμανε ο εισαγγελέας, το νέο διάταγμα Τραμπ βλάπτει μια «μικρότερη ομάδα» προσώπων, ωστόσο η πολιτεία συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter, ότι θα ακολουθήσει τις αρχές της αμερικανικής πρωτεύουσας και θα καταθέσει επίσης προσφυγή κατά του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.