Παιδεραστής παρίστανε τον Τζάστιν Μπίμπερ στο facebook - Αποπλάνησε 157 και βίασε 3 παιδιά

Για περισσότερες από 900 κακουργηματικές πράξεις, που συνδέονται με αποπλάνηση ανηλίκων, παιδεραστία καθώς και παιδική πορνογραφία, κατηγορείται, σύμφωνα με την αστυνομία του Κουίνσλαντ, ένας 42χρονος Αυστραλός, ο οποίος προσποιούμενος τον Καναδό τραγουδιστή, Τζάστιν Μπίμπερ, αποπλανούσε ανήλικα παιδιά.

Στον 42χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν 931 κακουργηματικές πράξεις, περιλαμβανομένων τριών βιασμών, που αφορούν 157 ανήλικα θύματα σε όλο τον κόσμο, με τον αστυνομικό επιθεωρητή, Τζον Ρους να χαρακτηρίζει “ειλικρινά φρικτές” τις κατηγορίες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στους νεαρούς θαυμαστές του τραγουδιστή, όσο και στους γονείς τους, ώστε να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ρους: “Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη διασημότητα υπογραμμίζει την ανάγκη να σκεφτούμε στα σοβαρά για τον τρόπο που εμείς ως κοινωνία εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα που διεξάγεται περιλαμβάνει και ξένες αρχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη γερμανική αστυνομία καθώς και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Σημειώνεται πως από τα φερόμενα ως θύματα, τα 50 βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ εως και 20 βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έξι στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος χρησιμοποιούσε “πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες” περιλαμβανομένου του Facebook και του Skype για να επικοινωνεί με τα παιδιά.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μπρισμπέιν στις 6 Απριλίου.