Επικοινωνία Τούρκου και Γερμανού ΥΠΕΞ για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

Σε γρήγορους ρυθμούς κινούνται οι διπλωματικές μηχανές, προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, καθώς με τις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν περί φασισμού εκ μέρους του Βερολίνου, το σχοινί τεντώθηκε ακόμα περισσότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο Γερμανός ομόλογός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την κρίση που περνούν οι χώρες τους το τελευταίο διάστημα.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί συνομίλησαν την περασμένη Κυριακή και συζήτησαν την απαγόρευση των ομιλιών Τούρκων Υπουργών σε γερμανικό έδαφος, καθώς και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «ναζιστικών μεθόδων» που ακολουθεί το Βερολίνο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα που ξεκίνησε την κρίση της τελευταίας αυτής περιόδου και ειδικότερα τη σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt στην Τουρκία, του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, το οποίο ο Ερντογάν χαρακτήρισε τρομοκράτη του PKK και Γερμανό κατάσκοπο.