Μια γυναίκα όλα τα μπορεί-Στην Air India το γνωρίζουν και πρωτοπορούν

Στην πρώτη πτήση ανά τον κόσμο με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα, προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Air India, καθώς, εκτός από τις γυναίκες πιλότους και το γυναικείο πλήρωμα καμπίνας, ακόμη και το προσωπικό εδάφους (ελεγκτές ασφαλείας, μηχανικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας) ήταν γένους θηλυκού.

Το Μπόινγκ 777 του εθνικού αερομεταφορέα της Ινδίας πέταξε από το Νέο Δελχί ως το Σαν Φρανσίσκο, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, διανύοντας 15.300 χιλιόμετρα και στη συνέχεια επέστρεψε πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό.

Κυβερνήτες δεν ήταν άλλες από τις Σουνίτα Ναρούλα, Κσάμτρα Μπατζπάι, Ίντιρα Σιχ και Γκουντζάν Αγκαρουάλ, οι οποίες εναλλάσσονταν στο πιλοτήριο καθώς μοιράστηκαν τα δύο ταξίδια διάρκειας 15,5 ωρών, ενώ επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας ήταν οι αεροσυνοδοί Σίμα Μπαμπερουάλ και Νισρίν Μπαντουλουάλα.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη πρωτοβουλία της εταιρείας με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων, καθώς τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι σε όλες τις εσωτερικές της πτήσεις θα υπάρχουν αμιγώς γυναικεία καθίσματα για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Μια απόφαση άρρηκτα συνδεδεμένη με το κύμα καταγγελιών για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης σε πτήσεις της Air India.

Σημειώνεται πως η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, ώστε να καταγραφεί η πτήση.