Όπρα Γουίνφρει το αντίδοτο των δημοκρατικών στον Τράμπ για τις εκλογές του 2020;

Η Όπρα Γουίνφρει δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένα από τα πιο αγαπητά και αναγνωρίσιμα πρόσωπα με εκδηλώσεις λατρείας παγκοσμίως. Οι εκπομπές της μπορούν να χαρακτηριστούν κάτι παραπάνω από επιτυχείς, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ θεαματικότητας, με την ίδια να έχει κερδίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Εκατομμύρια με τα οποία προσπάθησε παράλληλα να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Μια πανέξυπνη, οξυδερκής μα και ταλαντούχα Αμερικανίδα που τυγχάνει ανταπόκρισης σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, που θα μπορούσε κάλλιστα να την χρίσει πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή της χώρας. Γιατί όχι όμως και πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών;

Άλλωστε είναι γεγονός πως η πασίγνωστη Αμερικανίδα παρουσιάστρια, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για το ανώτερο αξίωμα στις ΗΠΑ, στις εκλογές του 2020!

Η Όπρα ρωτήθηκε σε συνέντευξή της και με την απάντησή της άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Από την άλλη πλευρά ωστόσο το ερώτημα δεν τέθηκε τυχαία.

Οι δημοκρατικοί αναζητούν το απόλυτο αντιστάθμισμα, το αντίδοτο στον Ντόναλντ Τραμπ. Με τις πρώτες ημέρες του ρεπουμπλικανού πολιτικού και βαθύπλουτου επιχειρηματία να φαντάζουν μόνο η αρχή σε μια κατάσταση που μπορεί να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στο μέλλον, οδηγώντας τον κόσμο σε επικίνδυνους ατραπούς.

Εκπομπή που παρουσιάζει ο Bloomberg φιλοξένησε την Όπρα. Ο επενδυτής και γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, Ντέιβιντ Ρουμπινστάιν, την ρώτησε αν αισθάνεται έτοιμη να εμπλακεί στην πολιτική και αν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Η διάσημη παρουσιάστρια χαμογέλασε, αναστέναξε και απάντησε: «Δεν εξέτασα ποτέ αυτό το ζήτημα, ούτε ως σκέψη”, με τον Ρουμπιστάιν να επανέρχεται τονίζοντας πως: “Είναι ξεκάθαρο πως δεν απαιτείται κυβερνητική εμπειρία γι’ αυτή τη δουλειά» φωτογραφίζοντας εμμέσως την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Νομίζω πως δεν έχω την εμπειρία, δεν ξέρω αρκετά», επέμεινε η Όπρα Γούνφρεϊ, προσθέτοντας πως «ω Θεέ μου, τώρα αρχίζω και το σκέφτομαι».

Επισημαίνεται πως η Όπρα έχει ταχθεί φανερά υπέρ των Δημοκρατικών υποψηφίων, υποστηρίζοντας τόσο τον Μπαράκ Ομπάμα, όσο και τη Χίλαρι Κλίντον το 2016, παρά την αποτυχία της τελευταίας.

Σύμφωνα με αναλυτές και γνώστες των πολιτικών πεπραγμένων στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί εξετάζουν πολλά σενάρια, με την πολιτική ενεργοποίηση της διάσημης παρουσιάστριας να φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Η ιδέα έχει μπει πλέον “για τα καλά” στο μυαλό της. Μπορεί να αιφνιδιάστηκε, ωστόσο αντέδρασε αν μη τι άλλο, θετικά. Και μπορεί το 2020 να φαντάζει μακρινό, ωστόσο ποιος μπορεί να σίγουρος πως μετά από μια τετραετία με τον Ντονάλντ Τράμπ στην εξουσία, δεν θα προκύψει και η ανάγκη για μία αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών;

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Εξελίξεις οι οποίες θα προκαλέσουν σχόλια σε παγκόσμιο επίπεδο. Προς το παρόν, οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε φάση ανακατατάξεων. Όταν τεθεί το θέμα του υποψηφίου ενόψει των επόμενων εκλογών, όλα τα ονόματα θα πέσουν στο τραπέζι. Ενδεχομένως ένα από αυτά, να είναι και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Άλλωστε διαθέτει το απαραίτητο πακέτο: Διάσημη, αγαπητή, αφροαμερικάνα, γυναίκα και λάτρης της πολιτικής του επίσης αφροαμερικανού και λαοφιλούς Μπαράκ Ομπάμα.