Επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία - Τουλάχιστον 51 νεκροί

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, μια ημέρα αφού κατελήφθη η πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους Σύρους αντάρτες έπειτα από μάχη άνω των δύο μηνών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένας καμικάζι σκότωσε 34 άμαχους και 17 αντάρτες όταν ανατινάχθηκε με το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε μια κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δέκα χιλιομέτρων βορειοανατολικά της αλ Μπαμπ.

Λίγο αργότερα στην ίδια πόλη σημειώθηκε ακόμα μια επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο Τούρκοι στρατιώτες, ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε μια άλλη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη.

Αξιωματούχος των ανταρτών επέρριψε αμέσως την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο, όπως είπε, ενήργησε “σε αντίποινα” αφού έχασε την τελευταία μεγάλη πόλη την οποία ήλεγχε στη βόρεια επαρχία Χαλέπι.

Οι Σύροι αντάρτες και ο τουρκικός στρατός συνεχίζουν την Παρασκευή τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην πόλη αυτή που είχε περίπου 100.000 κατοίκους πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.