Η Morgan Stanley μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας, λόγω Brexit

Mε την “καυτή πατάτα” του Brexit να βρίσκεται πλέον στα χέρια της Τερέζα Μέι, οι τράπεζες που βρίσκονται στην Μεγάλη Βρετανία ήδη έχουν αρχίζει να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, με την αμερικανική Morgan Stanley να εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει εκτός Βρετανίας 300 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τρία άτομα με γνώση της υπόθεσης, με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανιας από την ΕΕ να είναι πλεον δεδομένη, οι ιθύνοντες της Morgan Stanley μένει να επιλέξουν μεταξύ της Φρανκφούρτης και του Δουβλίνου για το που θα εγκαταστήσουν τελικά τα κεντρικά τους γραφεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μια εξέλιξη, φυσικό επακόλουθο των προειδοποιήσεων των μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιριών πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit, πως θα αναγκαστούν να μεταφέρουν κάποιες θέσεις εργασίας στην περίπτωση αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε εδώ και αρκετούς μήνες επεξεργάζονται σχέδια για το πως θα μπορούσε να γίνει τελικά αυτό.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley στο Λονδίνο, Χιου Φρέιζερ, δήλωσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ανεξάρτητα από την έκβαση του Brexit», ενώ συμπλήρωσε πως η ισχυρή παρουσία της εταιρίας στην Ευρώπη «μας δίνει πολλές επιλογές και θα προσαρμοστούμε μόλις ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες του Brexit. Δεδομένων όλων αυτών, δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.”