Τι κρύβεται πίσω από τα τεράστια κοστούμια του Ντόναλντ Τράμπ;

Πληθώρα ερωτηματικών έχει προκαλέσει σε πολλούς η, έως τώρα, εμφάνιση του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ. Φαρδιά παντελόνια, boxy κοστούμια, ασυνήθιστα μακριές γραβάτες καθώς και τεράστιοι γιακάδες συνθέτουν μια εικόνα -άκρως αντίθετη- με αυτή του πρωτοκλασάτου Μπάρακ Ομπάμα που είχαν όλοι συνηθίσει.

President-elect Donald Trump pumps his fist as he arrives for his Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Patrick Semansky)

Ο Independent έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως ο Τραμπ δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που τα κοστούμια δεν είναι “ραμμένα πάνω του”, σημειώνοντας τρεις λόγους:

– Οι πολιτικοί θέλουν να αποφεύγουν τα πολύ λεία και φανταχτερά κοστούμια, ώστε να μην αποξενώνουν τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που δεν μπορούν να αντέξουν ένα ρούχο των 5.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, η Χίλαρι Κλίντον κατηγορήθηκε πως φορούσε σακάκι Armani περίπου 12.000 δολαρίων, ενώ μόνο λίγοι δεν ήταν οι επικριτές της Τερέζα Μέι για το δερμάτινο παντελόνι των 1.150 ευρώ. Όπως επισημαίνει στο περιοδικό Mel, o καθηγητής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Μπάρι Μπρούμετ «πρέπει οι άνθρωποι από όλες τις τάξεις να ταυτίζονται μαζί σου».

President Donald Trump waits to speak at his "Make America Great Again Rally" at Orlando-Melbourne International Airport in Melbourne, Fla., Saturday, Feb. 18, 2017. Trump is launching his 2020 reelection campaign just 1,354 days before the 2020 election. (AP Photo/Susan Walsh)

– Η ζωή ενός πολιτικού είναι αγχωτική, οπότε μπορεί να οδηγήσει σε διακυμάνσεις στο βάρος, με αποτέλεσμα μία να είναι πιο παχύς και μία πιο αδύνατος.

Σύμφωνα με τον πολιτικό σύμβουλο Τζος Νάνμπεργκ, αν το βάρος αλλάζει συνεχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος, ώστε ένα κοστούμι να του ταιριάζει άψογα.

– Οι πολιτικοί συνήθως μέσα στη μέρα έχουν ένα σωρό συναντήσεις και κάθονται συνεχώς, με αποτέλεσμα τα κοστούμια τους να τσαλακώνονται.

Βάσει του δημοσιεύματος του Independent, είναι λογικό να μη φορούν κοστούμια που δεν τους ταιριάζουν καλά.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο, πάντα φορούσε κοστούμια στα μέτρα του, παρόλο που είχε παραδεχθεί πως δεν αποφάσιζε εκείνος για το τι θα βάλει, καθώς είχε «άλλες αποφάσεις να πάρει».