Κατά φαντασίαν τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία-Με την υπογραφή Τραμπ

Στα άκρα, όπως φαίνεται, κινείται και η φαντασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απευθυνόμενος στα πλήθη μίλησε για μια τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, που όμως δεν έγινε ποτέ.

“Είναι επικίνδυνο να υποδεχόμαστε πρόσφυγες, το αποδεικνύει η Σουηδία, μια χώρα ιδιαίτερα φιλόξενη, που υπέστη μόλις μια επίθεση”, δήλωσε χθες βράδυ ο πλανητάρχης.

“Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γερμανία, κοιτάξτε τι συνέβη χθες βράδυ στη Σουηδία. Η Σουηδία, ποιος θα το πίστευε; Η Σουηδία. Δέχθηκαν πολλούς πρόσφυγες, και τώρα έχουν προβλήματα όπως δεν το φανταζόντουσαν ποτέ”, τόνισε ο Ν. Τραμπ, σε μια ακραία ομιλία του στη Φλόριντα, υπερασπιζόμενος την πολιτική του κατά των προσφύγων, ενώ εκτός αυτού αναφέρθηκε και στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Κανείς από το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ δεν έδωσε διευκρινήσεις, κάτι που ζητήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βέβαια η ψευδής είδηση μεταφέρθηκε γρηγορότερα κι από αστραπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ).

Ο Σουηδός πρώην πρωθυπουργός Καρλ Μπιλ σχολιάζοντας αρνητικά τις φήμες Τραμπ διερωτήθηκε: “Η Σουηδία; Μια επίθεση; Τι κάπνισε;”

Σχεδόν άμεσα η επίσημη ιστοσελίδα @sweden, την οποία διαχειρίζεται κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός σουηδός πολίτης, έλαβε περίπου 800 ερωτήσεις μέσα σε τέσσερις ώρες και απαντώντας σχετικά αρνήθηκε την αλήθεια της φήμης.

Εντούτοις, πολλές φορές κι άλλα στελέχη του “στρατηγείου” Τραμπ έχουν διακινήσει στο παρελθόν ανυπόστατες φήμες, περί τρομοκρατικών επιθέσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.