Προκαλούν συστηματικά οι Τούρκοι-Τουρκικά πλοία σουλάτσαραν στα Ίμια για 3 ώρες

Κυριακάτικο σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι στα Ίμια, κατά την πάγια τακτική που ακολουθούν τους τελευταίους μήνες, με τρίωρη παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το περιστατικό ήρθε να “κουμπώσει” στις δηλώσεις που έκανε λίγο πρωτύτερα ο βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν “παραχώρησε” στην Ελλάδα 17 νησιά του Αιγαίου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν διαστρεβλωτικά την ένταση, αναφέροντας ότι ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές!

Τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, ενώ έσπευσε επικουρικά και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ – ρέις. Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ και υποστηρίζουν ότι κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία προσέγγισαν πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.

Οι παραβιάσεις τελικά διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με το περιστατικό από το  Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το βίντεο που αναπαράχθηκε στα Τουρκικά ΜΜΕ: