"Στο πόδι" τα Τίρανα - Ζητούν την παραίτηση του Έντι Ράμα (φωτό - video)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαδήλωση που διοργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στα Τίρανα για την ανατροπή του Έντι Ράμα. Μάλιστα όπως μεταδίδεται δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν σχηματιστεί υπηρεσιακή Κυβέρνηση που θα ορίσει εκλογές στις 18 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Πρόεδρου της Βουλής, Ιλιρ Μετά, (Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης), δέχθηκε την πρώτη έκκληση για συμμετοχή  στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα και να ανατρέψει την «διεφθαρμένη» κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ράμα.

Την έκκληση αυτή απηύθυνε ο Βαγγέλης Ντούλες, Πρόεδρος και βουλευτής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Σημειώνεται ότι ο Ντούλες υπήρξε συνεργάτης του Έντι Ράμα.

 

 

 

Αυτό που ζητά η αντιπολίτευση είναι να διεξαχθούν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν παραιτηθεί ο Έντι Ράμα, όπως διεμήνυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Λουλεζίμ Μπάσα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια, διαφθορά και ότι έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη, και καταγγέλει πως με τα παράνομα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.