"Μυρίζει" Β. Κορέα ο θάνατος του αδελφού του Κιμ Γιόνγκ Ουν

Πράκτορες της Βόρειας Κορέας υποψιάζονται οι ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιόνγκ Ουν, γράφει το Reuters, το οποίο επικαλείται αμερικανική κυβερνητική πηγή.

Η πηγή του πρακτορείου δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή αιτία του θανάτου του Κιμ Γιόνγκ Ναμ. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του ανώτατου ηγέτη της Β. Κορέας βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, πριν το ταξίδι του για το Μακάο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV Chosun, ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ δέχτηκε επίθεση στο αεροδρόμιο από δύο γυναίκες που ήταν οπλισμένες με «δηλητηριασμένες βελόνες», οι οποίες στη συνέχεια διέφυγαν με ταξί.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ιλ, όμως είναι προϊόν εξωσυζυγικής σχέσης του πατέρα του με μία ηθοποιό.

Ζούσε για χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να κατέχει επίσημο τίτλο, ωστόσο παλαιότερα το όνομά του είχε ακουστεί σε «παιχνίδια» διαδοχής του πατέρα του. Είχε μάλιστα μιλήσει επικριτικά για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για τη δολοφονία του, θα πρόκειται για έναν από τους επιφανέστερους θανάτους από τότε που ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ανέλαβε την εξουσία.