Όταν η Μέρκελ συνάντησε τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Η Άγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε την Πέμπτη στην καγκελαρία τον διάσημο χολιγουντιανό ηθοποιό, Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο λόγος της επίσκεψης του 67χρονου αστέρα ήταν όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της 62χρονης πολιτικού η κατάσταση στο Θιβέτ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ βρίσκεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στο 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης, τη Berlinale. Με αφορμή την επίσκεψη του δεν έχασε χρόνο και συναντήθηκε χθες με τη βουλευτίνα των Πρασίνων και μια εκ των αντιπροέδρων της Μπούντεσταγκ Κλαούντια Ροτ ενώ σήμερα συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  Γκιρ είναι πρόεδρος του Save Tibet, μιας διεθνούς καμπάνιας για την προστασία του Θιβέτ, ενώ ο διάσημος ηθοποιός  είναι γνωστός ήδη από τη δεκαετία του 1980 για τη μάχη του υπέρ των δικαιωμάτων των Θιβετιανών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί σίγουρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Πεκίνο, υπογραμμίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ένα που έρχεται να προστεθεί στις συναντήσεις του Ρίτσαρντ Γκιρ με τον Δαλάι Λάμα. Μάλιστα, στην τελετή των Όσκαρ του 1993 είχε επικρίνει την Κίνα για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων του Θιβέτ.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε τον Δαλάι Λάμα», τόνισε ο Γκιρ, ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να αισθάνεται χαμένη και ότι η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.