Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος- Νέο σκάνδαλο πλήττει τον Φιγιόν

Η κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας έχει ξεκινήσει και θυμίζει έντονα την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ. Σκάνδαλα, ίντριγκες και πισώπλατα μαχαιρώματα βγαίνουν στην φόρα και οι υποψήφιοι Πρόεδροι καλούνται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να τα “μπαλώσουν”.

Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε στην δημοτικότητα του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, μετά το σκάνδαλο  «PenelopeGate» και την αργομισθία της συζύγου του.

Αφού παρουσίασε την δική του αλήθεια στους συμπολίτες του σε συνέντευξη Τύπου αλλά και γραπτώς μέσω μιας επιστολής που δημοσιεύεται σήμερα έρχεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες, αυτή τη φορά για σύγκρουση συμφερόντων.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV , ο Φιγιόν εγκαλείται για την σχέση του με την ασφαλιστική εταιρεία «AXA» που φέρεται να του είχε αποφέρει περίπου 200.000 ευρώ.

Μεταξύ των ετών 2012 και 2014 ο Φιγιόν απέσπασε το ποσό αυτό  στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας «Φερεγγυότητα 2».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός βοήθησε τον Ενρί ντε Καστρί, διευθύνοντα σύμβουλο της AΧΑ να έρθει σε επαφή με τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον νέο κανονισμό των ασφαλιστών στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, ο Φιγιόν άνοιξε τις πόρτες για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας AXA στην Κομισιόν.

Ο Καστρί βοήθησε επίσης τον Φρανσουά Φιγιόν στην προεκλογική του εκστρατεία, όπως σχολιάζει το BFMTV.

Μάλιστα, το όνομά του είχε ακουστεί για το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε περίπτωση νίκης του Φιγιόν στις προεδρικές εκλογές.