Bild: Το 67% των Γερμανών έχει "κουραστεί" να βλέπει την Μέρκελ στην εξουσία

Δύο στους τρεις Γερμανούς δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί να βλέπουν την Άνγκελα Μέρκελ στην εξουσία σε έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Bild η οποία απηύθυνε στους αναγνώστες της το ερώτημα “έχει κουραστεί η Γερμανία από την Άνγκελα Μέρκελ;” στον απόηχο της χθεσινής δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα, για πρώτη φορά, στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, για την Καγκελαρία.

Περισσότεροι από 32.000 αναγνώστες της Bild έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής στη διαδικτυακή έρευνα και το 67% εκφράζει την προτίμησή του στην επιλογή «Ναι, μετά από τόσα χρόνια, η Γερμανία χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο». Το 27% επιλέγει την απάντηση «Όχι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, επωφελούμαστε από την εμπειρία της», ενώ ένα 6% δεν εκφράζει άποψη.
bild

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa το SPD (κόμμα Σοσιαλδημοκρατών) προηγείται πλέον κατά μία ποσοστιαία μονάδα των δύο συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU).

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το 30% των εκλογικών προτιμήσεων, την ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς προηγούνται με 31%. Το κόμμα της Αριστεράς κερδίζει μια μονάδα (10%), αντιθέτως οι Πράσινοι χάνουν δύο μονάδες συγκεντρώνοντας μόλις 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP και το δεξιό λαϊκιστικό AfD διατηρούν τα ποσοστά τους με 6% και 12% αντίστοιχα.