Συνέντευξη Tύπου δίνει το απόγευμα ο Φιγιόν

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Ο Φιγιόν δέχεται έντονες πιέσεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του, καθώς τα σκάνδαλα που έρχονται στην επιφάνεια με επίκεντρο την οικογένειά του έχουν οδηγήσει σε δημοσκοπική του κατάρρευση, ενώ εκτιμάται πως δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η συνέντευξη Τύπου θα έχει στόχο να “αντεπιτεθεί” στους επικριτές του, μιλώντας απ’ ευθείας στον Γαλλικό λαό.

Ήδη στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχουν ζητήσει να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα, ενώ αναζητείται «σχέδιο Β’» για την αντικατάστασή του.

Η αναστάτωση στο κόμμα προέρχεται και από τη διαπίστωση για το μέγεθος της ζημιάς που έχει ήδη προκληθεί από την υπόθεση «Πηνελόπη-gate».

Συνειδητοποιούν τον κίνδυνο να χάσουν τελικά την προεδρική, για την οποία, εδώ και μήνες, είχαν σίγουρη τη νίκη.

Έτσι, πολλά στελέχη, προσπάθησαν να βρουν το άτομο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Φιγιόν, κανένα όνομα όμως δεν φάνηκε ότι θα μπορούσε να γίνει πλατιά αποδεκτό.