Super Bowl: Το φαντασμαγορικό σόου της Lady Gaga- Οι σπόντες της για την πολιτική Τραμπ

Ο τελικός του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ και το λαμπερό σόου της Lady Gaga έγραψε ιστορία.

Η διάσημη τραγουδίστρια έδωσε το καλύτερο της εαυτό πάνω στην σκηνή και μάγεψε τα πλήθη στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού του Super Bowl.. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει έμμεσα και με τον δικό της τρόπο τα διατάγματα του Τραμπ.


Ξεκινώντας από την κορυφή του NRG Stadium στο Χιούστον και αφού τόνισε πως αυτό δεν θα είναι ένα συνηθισμένο σόου,ξεκίνησε να τραγουδά  το «America The Beautiful».Το κομμάτι αυτό, από το μακρινό 1944, σε ερμηνεία της Woody Guthrie, έχει γίνει σύνθημα στα χείλη κάθε διαδηλωτή που διαμαρτύρεται για την πολιτική Τραμπ, από την ορκωμοσία και έπειτα.

“Ένα έθνος κάτω από ένα θεό, αδιαίρετο με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους” φώναξε η νεαρή σταρ πηδώντας στο κενό από την άνω άκρη του σταδίου όπου και ξεκίνησε το show της. Μια αναφορά στη διάσημη “δήλωση υποταγής” (pledge of allegiance) που είναι γνωστή στις ΗΠΑ και ως όρκος στη σημαία και ένα απόσπασμα από αυτή που σε πολλούς έφερε στο νου τις πρόσφατες παλινωδίες Τραμπ σχετικά με το διάταγμα για τους πρόσφυγες και την αντιπαράθεση με το δικαστικό σώμα.

Κάπως έτσι και με εκατοντάδες drones να την ακολουθούν  η Gaga εμφανίστηκε  στη σκηνή  κρεμασμένη από σύρματα με την εναέρια ακροβατική της επίδειξη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Φορώντας ένα υπέρλαμπρο ασημί κορμάκι το οποίο συνδύασε με ασορτί μπότες η ερμηνεύτρια τραγούδησε τον εναλλακτικό -όπως θεωρείται για πολλούς- εθνικό ύμνο της Αμερικής: «Αυτή η χώρα είναι η χώρα σου».

Καλώντας τον αμερικανικό λαό να είναι ενωμένος και τονίζοντας τη διαφορετικότητα ων ΗΠΑ η Lady τραγούδησε μερικές από τις διάσημες επιτυχίες όπως το «Let’s Dance», το «Poker Face» το «Bad Romance» και το «Born This Way», ένας ύμνος στην διαφορετικότητα των ανθρώπων και στην αποδοχή τους ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως, απόλαυσε τον αγώνα και το μόνο που είχε να σχολιάσει στο αγαπημένο του twitter, πως με το τέλος του super bowl, θα επιστρέψει στην προσπάθειά του να “κάνει την Αμερική και πάλι μεγάλη”

Στα 13 λεπτά του υπέρλαμπρου σόου η 30χρονη δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά κοστούμια, η πληθωρική της εμφάνιση όμως ήταν αρκετή για να καθηλώσει όσους βρίσκονταν από κάτω αλλά και όλους τους άλλους που παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.



Να