"Ένοχο" το παρελθόν του Rigopiano: Ήταν γνωστά τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, τα οποία αποκαλύπτουν το “ένοχο” παρελθόν του κτιρίου που πρόσφατα έγινε ο τάφος για δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ξενοδοχείο είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα με το χιόνι, καθώς τον Μάρτιο του 2015 ένοικοι και εργαζόμενοι είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές ώρες στο κτίριο. Ο λόγος ήταν η σφοδρή χιονόπτωση, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ένα λευκό τείχος χιονιού ύψους δύο μέτρων. Έτσι οι 20 άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί δεν μπορούσαν να βγουν από εκεί, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Il Centro.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι διασώστες χρειάστηκαν πολλές ώρες για να μεταβούν στο σημείο και να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες, ενώ το συναγερμό είχε σημάνει ο διευθυντής του Rigopiano.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν πολύ καλά τα προβλήματα που προκαλούνται στο σημείο λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα, δε, με τον γεωμορφολογικό χάρτη της περιοχής οι αρμόδιοι γνώριζαν ήδη από το 1991 ότι το σημείο ήταν επικίνδυνο εξαιτίας των χιονοστιβάδων, αλλά παρ’όλα αυτά δόθηκε η άδεια οικοδόμησης του κτιρίου.