Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσμένει σε μια... Ιρανική λύση

Η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των “πρασίνων” σίγουρα επανέφερε τα χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων του “Τριφυλλιού”, μετά και το αποτυχημένο πείραμα με τον Ιταλό Αντρέα Σταματσόνι. Ωστόσο, πέρα από την προτεραιότητα αξιοποίησης του υπάρχοντος ρόστερ, σαφέστατα ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης σε πληθώρα θέσεων και πόσω μάλλον μεσοεπιθετικά.

Εξ’ αρχής δύο περιπτώσεις που είχε ξεχωρίσει ο Θρακιώτης τεχνικός ήταν οι Ιρανοί, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μασούντ Σοτζέι του Πανιωνίου. Αμφότεροι αποτέλεσαν ίσως το βασικό συστατικό στην πορεία πρωταθλητισμού που διέγραψαν οι “κυανέρυθροι” στο πρώτο μισό του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρά ταύτα ο Ανσαριφάρντ μπορεί να απασχόλησε έντονα τους “πρασίνους”, όμως κατέληξε στον Ολυμπιακό, ενώ η περίπτωση του Μασούντ παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες.

Ωστόσο σύμφωνα με την ιρανική ιστοσελίδα “asriran.com”, στα ραντάρ του Ουζουνίδη φιγουράρει ακόμα ένα Ιρανός. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει προσεγγίσει, με την βοήθεια του Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον 20χρονο χάφ Σαΐντ Εζατολάχ. Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν μιλήσει προ ημερών και περιμένουν τα τέλη Ιανουαρίου, για να επικοινωνήσουν ξανά.

Οι λόγοι; Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελεύθερη θέση ξένου, αφού ο 20χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο. Επίσης, ο Εζατολάχ, ο οποίος είναι ελεύθερος από τη ρωσική Ροστόφ, περιμένει προσφορά από πρωτοκλασάτη ευρωπαϊκή ομάδα. Ήδη έχει μιλήσει με τη Μπριζ και την Άντερλεχτ, ενώ έχει δεχτεί και πλουσιοπάροχη πρόταση από την Κίνα καθώς και από μικρές ομάδες της Primera Division. Επιπροσθέτως, η ιρανική Περσέπολη θα ήθελε να τον επαναπατρίσει, αλλά το πρωτάθλημα της πατρίδας δεν αποτελεί προτεραιότητα του.