Μετανάστης πνίγηκε στο κανάλι της Βενετίας αβοήθητος (vid)

Αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η είδηση του θανάτου ενός 22χρονου μετανάστη από την Γκάμπια του Πάτεϊ Σαμπάλι, ο οποίος αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιβάτες από τα παραπλέοντα πλοιάρια των τοπικών συγκοινωνιών της Βενετίας, είδαν τον μετανάστη να πνίγεται. Αμέσως έριξαν στην θάλασσα τρία σωσίβια, αλλά ο 22χρονος μετανάστης δεν κολύμπησε για να τα πιάσει με αποτέλεσμα να πνιγεί. Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται ότι κανένας από τους επιβάτες και τους υπεύθυνους των τοπικών συγκοινωνιών, δεν βούτηξε στην θάλασσα για να τον σώσει. Στο ίδιο βίντεο που γυρίστηκε από γέφυρα της Βενετίας ακούγεται ένας κάτοικος της Γαληνοτάτης να φωνάζει «Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο» και να προσθέτει ότι «αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει».

Το ερώτημα που τίθεται προς τους Ιταλούς πολίτες είναι: «αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;». Ο Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό τρεις ώρες αγρότερα. Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 22χρονος μετανάστης είχε αφιχθεί στο Ποτσάλο της Σικελίας με σαπιοκάραβο και προέβη στην ακραία αυτή πράξη επειδή οι ιταλικές αρχές δεν του ανανέωναν την αρχική άδεια παραμονής, που του είχε χορηγηθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.