"Λευκή Βίβλο" για το Brexit θα παρουσιάσει η Μέι στο Κοινοβούλιο

Σε Λευκή Βίβλο θα δοθεί στο Κοινοβούλιο το σχέδιο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, προκειμένου να το εξετάσει.

Το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού θα είναι ίδιο με εκείνο που είχε περιγράψει στην ομιλία της την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο μία ημέρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η έναρξη της διαδικασίας του Brexit θα πρέπει να εγκριθεί από αυτό, η κ. Μέι δήλωσε ότι «την περασμένη εβδομάδα παρουσίασα ένα συγκεκριμένο σχέδιο για ένα ολοκληρωμένο Brexit και καταλαβαίνω ότι υπάρχει επιθυμία στο σώμα να δει αυτό το σχέδιο παρουσιασμένο σε μία Λευκή Βίβλο…Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι το σχέδιό μας θα παρουσιασθεί σε μία Λευκή Βίβλο».

Νωρίτερα, Βρετανοί βουλευτές είχαν καλέσει την κυβέρνηση να εκθέσει τις θέσεις της για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό μορφήν Λευκής Βίβλου. Αύριο η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι και πρόσθεσε ότι θα ζητά την έγκριση του Κοινοβουλίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η Μέι πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου πριν ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.