Wikileaks: Στείλτε μας τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ-Θα τις δημοσιεύσουμε

Tις φορολογικές δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει ο ιστότοπος Wikileaks στην περίπτωση που κάποιος τις αποστείλει. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο Wikileaks ανέφερε ότι «η σύμβουλος του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Στείλτε τις στο https://wikileaks.org/#submit ώστε να μπορέσουμε εμείς».

Στον επίσημο ιστότοπο ανέβηκε την Παρασκευή μια αίτηση που ζητούσε την άμεση δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Ντ. Τραμπ. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη αίτηση μετά την ορκωμοσία του Τραμπ που εμφανίστηκε στον ιστότοπο και μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 230.323 υπογραφές.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ντ. Τραμπ είχε αρνηθεί να αποκαλύψει πληροφορίες για τους φόρους που πληρώνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει εκμεταλλευτεί παραθυράκια του νόμου για να αποφύγει φόρους. Στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι ο λόγος δεν δημοσιοποιεί τις φορολογικές του δηλώσεις είναι ότι αυτές ελέγχονται από την ομοσπονδιακή υπηρεσία εσόδων (IRS) και είναι πολύ νωρίς για να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.