Ιταλία: Ηρωικές προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων στο μοιραίο ξενοδοχείο

Ούτε λεπτό δεν έχουν σταματήσει το έργο τους τα ιταλικά σωστικά συνεργεία, ελπίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα επιζώντες από την τραγωδία με το ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα.

Όπως είπαν οι διασώστες την Κυριακή στον Guardian, σε κάποια σημεία του ξενοδοχείου Rigopiano υπάρχουν θύλακες αέρα ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να τα προσεγγίσουν μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν ανασυρθεί 5 νεκροί, 9 επιζώντες ανάμεσά τους 4 παιδιά, ενώ αγνοούνται ακόμα 23 άτομα.

Από την πλευρά τους, γιατροί του νοσοκομείου της Πεσκάρα δήλωσαν ότι ο ένας από τους ενήλικες διασωθέντες είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, μετά από επέμβαση στο χέρι του που είχε τραυματιστεί άσχημα. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στην παιδιατρική πτέρυγα.

Ωστόσο το έργο της διάσωσης εμποδίζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες, με τα συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενάντια στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο και τον χρόνο, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για νέες κατολισθήσεις.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι διασώστες κατεβάζουν μέσα στα συντρίμμια συσκευές για να εντοπίσουν ήχους, αλλά και άλλες που «πιάνουν» ηλεκτρονικά κύματα από τα κινητά τηλέφωνα των αγνοούμενων.

Το γεγονός ότι έχουν σταματήσει να ακούγονται φωνές δεν σημαίνει ότι δεν έχει απομείνει κανείς ζωντανός, λένε οι διασώστες, καθώς μπορεί τα συντρίμμια και το χιόνι να «μπλοκάρουν» τους ήχους.