Οι Ομπάμα χάρισαν σε παιδική χαρά το "κάστρο" των κοριτσιών τους

Λίγο πριν παραδώσουν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ  η “πρώτη” οικογένεια της Αμερικής – για λίγα 24ωρα ακόμα- έκανε μια στάση σε μια παιδική χαρά της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της ημέρας «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ».

Όμως, δεν πρόκειται για κάποια τυχαία παιδική χαρά. Αυτή η παιδική χαρά φιλοξενεί πλέον το αγαπημένο παιχνίδι της Μαλίας και της Σάσας, ένα τεράστιο κάστρο, το οποίο βρισκόταν ακριβώς έξω από το Οβάλ Γραφείο, και έχει πάνω του μια πινακίδα ορείχαλκου «Το Κάστρο της Σάσας και της Μάλια».

Ο Ομπάμα και η Μισέλ αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια παιδική χαρά στο καταφύγιο «Jobs Have Priority Naylor Road Family Shelter» στην Ουάσιγκτον, μέσα στην οποία τοποθέτησαν το ξύλινο κάστρο των κοριτσιών.

Σύμφωνα μάλιστα με το CNN, πριν χαρίσουν το τεράστιο παιχνίδι, ρώτησαν την οικογένεια Τραμπ αν θα το ήθελαν, για να εισπράξουν αρνητική απάντηση.

Έτσι, τα παιδιά της περιοχής θα χαίρονται πλέον όχι μόνο μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά αλλά θα έχουν την ευκαιρία να παίζουν στο παιχνίδι όπου έπαιζαν οι «πρώτες κόρες».

Φαντάζεστε τι έγινε όταν έφτασε εκεί το προεδρικό ζευγάρι, με τα παιδιά να σπεύδουν να τους αγκαλιάσουν και τον Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε χαλαρός με δερμάτινο μπουφάν, έπαιξε μαζί τους και βοήθησε ένα κοριτσάκι να κάνει κούνια.

«Σήκωσε τα πόδια σου ψηλά» της είπε, προσθέτοντας «Αυτό μου φέρνει αναμνήσεις. Τόση ήταν η Σάσα όταν ήρθαμε εδώ».

Κάποια στιγμή, η Μισέλ κρεμάστηκε από μια πράσινη πλαστική μπάλα που κρεμόταν από ένα σχοινί, δείχνοντας σε ένα παιδί πώς να το κάνει κι εκείνο.

Επτά με οκτώ παιδιά έπαιζαν εκείνη τη χρονική στιγμή στην παιδική χαρά, η οποία διαθέτει κούνιες, τσουλήθρα, τοίχο αναρρίχησης, ένα κίτρινο δίζυγο και άλλα παιχνίδια.

Αυτό το παιχνίδι, εγκαταστάθηκε τον Μάρτιο του 2009, την πρώτη άνοιξη της οικογένειας Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Τότε τα κορίτσια ήταν 7 και 8 ετών αντίστοιχα, και σύμφωνα με τις αναφορές, ξετρελάθηκαν, όταν γύρισαν από το σχολείο και το αντίκρισαν.