Μ.Μουεζίνογλου: Συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις του για τις μητέρες

Συνεχίζει να προκαλεί με δηλώσεις του για τις μητέρες  ο Υπουργός υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, μετά από επίσκεψή του σε μαιευτήριο της Τουρκίας.

Ο υπουργός είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση την Πέμπτη 1 ιανουαρίου: “Καριέρα της μητέρας είναι η μητρότητα”. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με αξιοσημείωτη εκείνη της συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, η οποία δήλωσε ότι “η μητρότητα δεν είναι καριέρα. Το ποια καριέρα θα ακολουθήσουν και το πώς θα ζήσουν οι γυναίκες το αποφασίζουν οι ίδιες και όχι οι πολιτικοί”.

Ο Μουεζίνογλου απάντησε εκ νέου λέγοντας πως όσοι είναι αντίθετοι στην άποψή του “δεν είναι Δημοκρατικοί” και συνέχισε: “Κατά την άποψή μου, η μητρότητα είναι καριέρα. Εάν κάποιοι λένε να μη συζητούν τέτοια θέματα οι πολιτικοί, εγώ λέω ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που συζητούν τα ζητήματα της χώρας. Διότι οι πολιτικοί αυτοί είναι εκλεγμένοι από τον λαό. Αυτοί που τα λένε αυτά είναι εναντίον ή της δημοκρατίας ή του λαού. Όποιος σέβεται τη λαϊκή βούληση πρέπει να σέβεται κι αυτούς που εκλέγει ο λαός”.