Οι «κομπάρσοι» του Τραμπ και φωτογραφίες από την πρόβα

Την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, θα ορκιστεί ο Ντοναλντ Τραμπ ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια τελετή ορκωμοσίας που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ.

Η απουσία καλλιτεχνών, η παρουσία της ηττημένης στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα είναι παρούσα στο πλευρό του συζύγου της, 42ου προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η γενικότερη δυσθυμία των Αμερικανών να δουν τον Τραμπ ως ηγέτη της χώρας τους, αρκούν για να μετατρέψουν την ορκωμοσία από φιέστα της αμερικανικής δημοκρατίας σε φιέστα της αμερικανικής αμηχανίας, όπως εύστοχα έχει σημειώσει κάποιος.

proves3

proves4

Πώς είναι να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ για μια ημέρα;

Ήδη την Κυριακή έγιναν οι πρόβες στην Ουάσινγκτον. Οι καρέκλες πήραν τις θέσεις τους μπροστά από το Καπιτώλιο, στήθηκαν οι εξέδρες και δύο στρατιωτικοί των οποίων τα χαρακτηριστικά μοιάζουν στον Ντόναλντ Τραμπ και την σύζυγό τους, ο αρχιλοχίας Λόουερι με την οπλίτη Κόρι, υποδύθηκαν το νέο προεδρικό ζευγάρι. Περπάτησαν τα βήματα τους, και χαιρέτισαν τον υποτιθέμενο κόσμο που θα παραβρεθεί στην τελετή της ορκωμοσίας. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι στον ήχο και τον φωτισμό.
Ταυτόχρονα δύο άλλοι αξιωματικοί, υποδύθηκαν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη σύζυγό του, ενώ η μπάντα έκανε και αυτή με τη σειρά της τη δική της πρόβα.
Έχει και αυτό το ενδιαφέρον του. Ακόμα και στις πρόβες αυτός που υποδύεται τον πρόεδρο είναι ανώτερος του στρατιωτικού που υποδύεται τον αντιπρόεδρο…

proves5

640x640-7-1-600x344

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές δωρεές για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα περιβάλλουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ποσό ρεκόρ καθώς είναι διπλάσιο των 43 εκατ. Δολαρίων που συγκέντρωσε η αντίστοιχη επιτροπή του απερχόμενου προέδρου Ομπάμα, το 2013, για την ορκωμοσία του. Από την πλευρά του πάντως ο Στιβ Κέριγκαν, ο CEO της επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τονίζει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον τρόπο που θα ξοδέψουν αυτά τα λεφτά.

Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της επιτροπής που σχεδιάζει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, είναι πλήρως επικεντρωμένοι να οργανώσουν ένα παγκόσμιας κλάσης γεγονός το οποίο θα τιμήσει την ιστορία των ΗΠΑ. Όπως σημειώνει μάλιστα χρήματα που θα περισσέψουν θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Όπως σημειώνει πάντως το ΑP, αφήνοντας υπόνοιες για την τύχη των χρημάτων, η πλευρά του Τραμπ δεν έχει διευκρινίσει ποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις θα επωφελήσει από αυτά που θα περισσέψουν.