Τραμπ: Είμαι οπαδός των μυστικών υπηρεσιών

“Μεγάλος οπαδός” των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη στη Γερουσία της πολυαναμενόμενης κατάθεσης των επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με αντικείμενο τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ που αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του σε μερικές ημέρες, έκανε αυτή τη δήλωση μέσω Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά: “Τα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται για να πείσουν ότι είμαι κατά των (υπηρεσιών) πληροφοριών, ενώ στην πραγματικότητα είμαι μεγάλος οπαδός τους”.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία επιχείρησε σκόπιμα να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κυρίως κλέβοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όμως ο Τραμπ κατ’ επανάληψη έχει αμφισβητήσει αυτήν την κατηγορία σε βάρος της Μόσχας. Μάλιστα την Τετάρτη εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του έδωσαν οι Ρώσοι τα κλεμμένα μηνύματα.