Mετάδοση ξυλοδαρμού ψυχικά ασθενή μέσω Facebook live (vid)

Στη σύλληψη δύο ανδρών και δύο γυναικών οι οποίοι και ανακρίνονται προχώρησε η Αστυνομία του Σικάγου για τον ξυλοδαρμό ενός ψυχικά ασθενή. Οι συλληφθέντες όχι απλώς έδειραν άσχημα τον άνδρα, στον οποίο είχαν βάλει μονωτική ταινία στο στόμα του, αλλά μετέδωσαν το ξύλο και στο Facebook Live.

Ένας τουλάχιστον από τους τους δράστες ανέφερε το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ την ώρα της επίθεσης. Πάντως η Αστυνομία απέκλεισε τα πολιτικά κίνητρα, χωρίς ωστόσο να έχει σταματήσει τις έρευνες για το περιστατικό. Υπό κράτηση βρίσκονται και οι τέσσερις συλληφθέντες ηλικίας 18 ετών χωρίς ωστόσο να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς αστυνομικών του Σικάγο, το βίντεο είναι «αρρωστημένο» . Οι Αρχές πάντως δεν απέκλεισαν την περίπτωση να τους αποδοθούν κατηγορίες για «έγκλημα μίσους», καθώς οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι Αφροαμερικανοί, ακούγονται να λένε συνθήματα κατά των λευκών. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει τα στοιχεία ή την περιγραφή των δραστών και του θύματος, ωστόσο αρκέστηκαν μόνο να πουν ότι πρόκειται για έναν νέο άνδρα ο οποίος δέθηκε, φιμώθηκε και ξυλοκοπήθηκε.

Το θύμα αντίκρισαν αστυνομικοί που πέρναγαν από το σημείο και ειδοποίησαν αμέσως ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σταθερή ενώ λίγο αργότερα έλαβε εξιτήριο.