Εκτροχιάστηκε τραίνο στη Νέα Υόρκη - Στους 108 οι τραυματίες (φωτό)

Στους 108 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών, κατά τον εκτροχιασμό ενός τραίνου που σημειώθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης περίπου στις 8:20 το πρωί, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης, ευτυχώς κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος:

 

 

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο “βαρύ” περιστατικό είναι ένα σπασμένο πόδι.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της σιδηροδρομικής εταιρείας, ο οποίος έσπευσε πρώτος στο σημείο, η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού ήταν η πρόσκρουση του συρμού σε μία μπάρα ασφαλείας, η οποία πιθανόν να μην είχε κλείσει σωστά, κατά την είσοδό του στον τερματικό σταθμό.

«Το τρένο έφτασε στο σημείο που θα εισερχόταν στην είσοδο τερματισμού του. Τότε χτύπησε σε μία μπάρα ασφαλείας και εκτροχιάστηκε. Είδα πολλούς ανθρώπους να αιμορραγούν και πολλούς τραυματισμούς σε πόδια και χέρια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των συνεργείων διάσωσης και των ασθενοφόρων.

Τον συγκεκριμένο σταθμό χρησιμοποιούν τουλάχιστον 300.000 άτομα σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων έστειλε ειδικά κλιμάκια, προκειμένου να ερευνήσουν την αιτία που προκάλεσε το ατύχημα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή τεχνικό λάθος.

Σημαντική θα είναι η αναφορά του μηχανοδηγού, ο οποίος θα περιγράψει ό,τι συνέβη τη στιγμή λίγο πριν από το περιστατικό.