Άστεγοι στο Ιράν βρίσκουν καταφύγιο το χειμώνα μέσα σε... τάφους

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, στις παρακάτω φωτογραφίες όμως ίσως οι κουβέντες είναι περιττές. Πρόκειται για φωτογραφίες που καταγράφουν τη δυσβάστακτη πραγματικότητα μιας μερίδας άπορων Ιρανών οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν υπό άθλιες συνθήκες, μέσα σε… τάφους.

Πρόκειται για άστεγους που βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε άδειους τάφους σε ένα νεκροταφείο στο προάστιο Shahriar κοντά στην Τεχεράνη, προκειμένου να προστατευτούν από το δριμύ χειμώνα. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Shahrvand, τουλάχιστον 50 άτομα αναγκάζονται να ζουν στους τάφους, καθώς οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές του Ιράν τον χειμώνα είναι κάτω από το μήδεν. Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το euronews από την ιρανική εφημερίδα Shahrvand, έγιναν viral στα social media της χώρας αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές-τρόπον τινά-, να αντιδράσουν υποσχόμενες ότι θα μεριμνήσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Οι περισσότεροι από τους εξαθλιωμένους, υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές ενώ αρκετοί είναι και χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Ο βραβευμένος Ιρανός σκηνοθέτης, Asghar Farhadi δημοσίευσε την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της χώρας, Hassan Rouhani με την οποία κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση να παρέμβει.

hhaduata3

hhaduata2

hhaduata4

hhaduata5