Τέλος ο Μπαρόζο από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης λόγω Goldman Sachs

Το πανεπιστήμιο της Γενεύης στο οποίο δίδασκε ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο αποφάσισε να μην ανανεώσει την σύμβαση του.

Ο λόγος ήταν η πρόσληψή του στην τράπεζα Goldman Sachs.

Όπως ανέφερε ο κ. René Schwok, διευθυντής του Global Studies Institute, στο οποίο υπάγεται το Πανεπιστήμιο της Γενεύης το συμβόλαιό του πρώην προέδρου της Κομισιόν με το πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιό του έληγε στα τέλη του 2016 και όπως εξήγησε ο κ. Jacques de Werra, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Γενεύης “Καμία ρήτρα δεν προέβλεπε ότι θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του”.

Ο κ. Μπαρόζο, που ήταν και ο ίδιος φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, είχε ειδοποιήσει τη διοίκησή του ότι θα προσλαμβανόταν «από μια μεγάλη επιχείρηση». Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν δίδασκε του φοιτητές σχεδόν για δύο χρόνια. Επισήμως, τα πανεπιστήμια δεν θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες του Πορτογάλου πρώην αξιωματούχου της Ε.Ε..

Συμπτωματικά, ο τίτλος του τελευταίου σεμιναρίου που παρέδωσε τον περασμένο Μάιο ο Μπαρόζο, στο μάστερ του πανεπιστημίου της Γενεύης και στο Ινστιτούτο Διεθνών Επιστημών και Ανάπτυξης, ήταν «…Οι πολλαπλές κρίσεις της ευρωπαϊκής ένωσης: συνέπειες και προοπτικές». Οι φοιτητές που το παρακολούθησαν ήταν και οι τελευταίοι που τον είδαν να διδάσκει.