Έχασε τον έλεγχο ο Ερντογάν - Θέλει να "διχοτομήσει" ακόμα και τη σημαία της Κύπρου

Οι προκλητικές δηλώσεις δια στόματος Ερντογάν έχουν γίνει πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, ωστόσο αυτή τη φορά ο “Σουλτάνος” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο -προς το παρόν τουλάχιστον-: Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, ο Τούρκος Πρόεδρος θέτει τώρα ζήτημα “διχοτόμησης” και της σημαίας της Κύπρου, την ώρα που οι διπλωματικές “μηχανές” για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό δουλεύουν στο φουλ.

Μιλώντας στην 7η Συνάντηση Κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι η Τουρκία εξετάζει τις εναλλακτικές, ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε κατηγορίες σε βάρος της Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια “ΤΔΒΚ” (σ.σ. Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου). Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».