Νικητής και chic: Ο κομψός ηγέτης της γαλλικής δεξιάς ντύνεται μόνος του

Ο Φρανσουά Φιγιόν θεωρείται από τους Γάλλους ιδιαιτέρως κομψός, καθώς υιοθετεί ένα συντηρητικό αλλά προσεγμένο ενδυματολογικό στυλ. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν είναι αποτέλεσμα της καθοδήγησης κάποιου στυλίστα αλλά των δικών του επιλογών, καθιστά τον νέο ηγέτη της γαλλικής δεξιάς ακόμη πιο γοητευτικό και ενδιαφέρων.

Ο Φιγιόν εντυπωσιάζει επιλέγοντας μπουφάν Barbour, ζακέτες-σακάκια Arnys, κοστούμια βρετανικού στιλ, πουκάμισα με ιταλικό γιακά και γραβάτες με σκούρα σχέδια, που κατορθώνει να τα συνδυάζει με επιτυχία, χρίζοντας ένα αυστηρό στυλ εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Το στυλ του συμπληρώνουν λίγα αλλά εμβληματικά εκκεντρικά αξεσουάρ, όπως οι κόκκινες κάλτσες και τα ακριβά ρολόγια.

Είναι συνεπής στις στυλιστικές του επιλογές, και φαίνεται ότι νιώθει ασφαλής με αυτές, προφανώς γιατί εκφράζουν την προσωπικότητά του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη κι όταν πήγε να ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές φορούσε ένα από τα φημισμένη σακάκια που συνηθίζει να φοράει με γιακά Μάο.

Τα συγκεκριμένο σακάκι (ανήκει στα σακάκια εξοχής Arnys) είναι ενός ράφτη του Saint-Germain-des-Prés του Παρισιού, «το οποίο έχει εμπνευστεί από τους δασοφύλακες της Σολόν, στην κεντρική Γαλλία».


Το 2010, το περιοδικό GQ εξέλεξε τον Φρανσουά Φιγιόν τον πιο κομψό πολιτικό της Γαλλίας. Οι ειδικοί της μόδας αναγνωρίζουν ότι έχει μια μοναδική αίσθηση των γραμμών: στενά κοστούμια, μπουφάν βρετανικού στιλ. Ακόμη και οι κόκκινες κάλτσες που φοράει είναι της ιταλικής μάρκας Gammarelli, η οποία φτιάχνει και τις κάλτσες του Πάπα.


Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Constance Vergara, εξηγεί ότι όλα αυτά γίνονται πιο γοητευτικά όταν γνωρίζει κανείς ότι ο Φιγιόν ντύνεται μόνος του.