Στην ελληνοκυπριακή πλευρά αποδίδει το ναυάγιο ο Ακιντζί

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο εδαφικό, επέρριψε ο Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από το Μον Πελερέν όπου διεξάγονταν οι συζητήσεις για το Κυπριακό.

Aν υπάρχει επιθυμία για λύση η διαδικασία δεν τελειώνει, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, προσθέτοντας ότι αναμένει μια «λογική και θαρραλέα στάση» από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ότι ήταν η δική του θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, που «ανάγκασε», όπως είπε χαρακτηριστικά, την ελληνοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διάλειμμα για διαβουλεύσεις με την Ελλάδα και τα κόμματα.

Ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με το πρακτορείο, εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έπαιρνε από το σχέδιο Ανάν όποια στοιχεία την συνέφεραν και, όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά ρωτούσε για στοιχεία που ήταν προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν απαντούσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε σημαντικά βήματα και εξέφρασε λύπη γιατί, όπως είπε, δεν έγινε το ίδιο από την ελληνοκυπριακή πλευρά.