Εγκαινιάστηκε η πρώτη αίθουσα για χρήση ναρκωτικών στο Παρίσι

Τοξικομανείς στο Παρίσι θα μπορούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από την ερχόμενη Παρασκευή. Πρόκειται για ένα πείραμα το οποίο θα έχει διάρκεια 6 χρόνων, ενώ ενδεχομένως να ακολουθήσουν το Στρασβούργο και το Μπορντό.

Η αίθουσα αυτή ονομάζεται «salle de shoot» και βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαριμπουασιέ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, μια συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας όπου το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα έντονο.

Οι χρήστες ναρκωτικών θα μπορούν να επισκέπτονται την αίθουσα καθημερινά από τις 13:30 έως τις 20:30, σε έναν χώρο 450 τ.μ., ώστε να εξυπηρετούνται περίπου 100 άνθρωποι, υποχρεωτικά ενήλικες. Η ένεση θα γίνεται με προϊόντα που θα φέρνουν οι ίδιοι, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και με αποστειρωμένο υλικό.

Η Υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο την Τρίτη, δήλωσε ότι το άνοιγμα της νέας αυτής αίθουσας «αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της μάστιγας των εξαρτήσεων». Συνεχίζοντας η Τουρέν ανέφερε ότι η Γαλλία είναι η 10η χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο.

Αντίστοιχες αίθουσες υπάρχουν σε Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, Ισπανία, Δανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία και Ελβετία.