Άστραψε και βρόντηξε ο Κασπάροφ

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ επιτέθηκε στους ηθοποιούς Τζέιμι Φοξ και Λούκας Χάας με αφορμή την επίσκεψή τους στην Βενεζουέλα και τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Κασπάροφ που είναι πρόεδρος του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έγραψε μια επιστολή προς τους Φοξ και Χάας λέγοντας, σύμφωνα με το Hollywood Reporter ότι «έχω λόγους να πιστεύω πως η επίσκεψή σας σε έναν από τους πιο ισχυρούς άντρες των τελευταίων δεκαετιών στην Λατινική Αμερική μπορεί να υποκινούνταν από οικονομικά συμφέροντα και θα ήθελα το θέμα αυτό να το διευκρινίσετε στα εκατομμύρια των θαυμαστών σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η πρόσφατη συμμετοχή σας σε μία προπαγανδιστική εκστρατεία του καθεστώτος της Βενεζουέλας απειλεί να ανατρέψει όλη την καλή δουλειά που έχετε κάνει και να αμαυρώσει την δημόσια εικόνα σας», επισημαίνει ο πρώην σκακιστής.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Κασπάροφ ζήτησε από τους δύο ηθοποιούς να αποκαλύψουν εάν συμμετέχουν οικονομικά σε μια «διαπραγμάτευση ακινήτων στην Αραγκούα» η οποία όπως υποστηρίζει «ψευδώς αναφέρεται ως ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στέγασης και δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστικό έργο».

Ο Φοξ συναντήθηκε με τον Μαδούρο την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν επισκέφτηκε την Βενεζουέλα για να στηρίξει την σοσιαλιστική επανάσταση στη χώρα και να παρακολουθήσει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Βενεζουέλας και των συμμάχων της για την κατασκευή σπιτιών που θα δοθούν σε φτωχούς.