Τουρκία: Συνελήφθη και πάλι διάσημος ποδοσφαιριστής για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Συνελήφθη για δεύτερη φορά ο διάσημος πρώην Τούρκος ποδοσφαιριστής  Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, καθώς φέρεται να έχει σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι είναι ο “ενορχηστρωτής” του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Ο 54χρονος πρώην παίκτης της Γαλατασαράι (1984 και 1993), είχε επίσης συμμετάσχει στην εθνική ομάδα της Τουρκίας 27 φορές. Η σύλληψή του έγινε στη συνοικία Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ντεμιρίζ είχε τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από απόφαση δικαστή της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο ένας άλλος δικαστής άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης. Έτσι, εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 20.000 άνθρωποι που κατείχαν κρατικές θέσεις ή δραστηριοποιούνταν στον χώρο του αθλητισμού παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την ίδια ώρα, η τουρκική αστυνομία καταζητά τον πρώην ποδοσφαιριστή Χακάν Σουκούρ που ζει στις ΗΠΑ, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Από την πλευρά της, η Γαλατασαράι ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις κάρτες μελών του συλλόγου των Σουκούρ, Ντεμιρίζ και άλλων πρώην ποδοσφαιριστών της όπως του Αρίφ Ερντέμ, οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι για σύνδεση με το δίκτυο Γκιουλέν.