Σύνοδος Κορυφής: Κοινό μέτωπο Γερμανίας - Γαλλίας για την επιτυχία της Ευρώπης μετά το Brexit

Εντατικές εργασίες από τη Γερμανία και τη Γαλλία με στόχο την επιτυχία της Ευρώπης προανήγγειλε η Άγκελα Μέρκελ, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

«Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν πολύ εντατικά τους επόμενους μήνες προκειμένου όλο αυτό να στεφθεί από επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος στη συνέντευξη Τύπου, αφού παρουσίασε μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τον κατάλογο των προτεραιοτήτων των επόμενων μηνών, όπως καθορίστηκε από τους 27 της Ένωσης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και συνεργασία, τις αξίες βάσει των οποίων ιδρύθηκε η Ένωση το 1957.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι “η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν να εγγυώνται ότι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα».

Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, «ήταν πολύ σημαντικό να επιδείξουμε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχία” της Συνόδου της Μπρατισλάβας, εξήγησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.