Ερντογάν: Οι υποστηρικτές του Γκιουλεν είναι μικρόβια - Καταδώστε τους

Αμετανόητος τόσο στην πρακτική όσο και στη ρητορική του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί τους πολίτες να καταδώσουν στις Αρχές τους φίλους τους που σχετίζονται με την αδελφότητα του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

“Ζητώ τη βοήθεια σας σε δύο ζητήματα: Να εξηγήσετε στο εξωτερικό το πραγματικό πρόσωπο του πραξικοπήματος. Μπορεί να έχετε φίλους από αυτή την κοινότητα (σ.σ. του Γκιουλέν). Σας ζητώ να τους αποκαλύψετε, πρέπει να τους αναφέρετε στις εισαγγελίες μας, είναι πατριωτικό καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου Εξαγωγέων της Τουρκίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα  μικρόβια τους υποστηρικτές του Γκιουλέν και επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να τους εξοντώσει «όπως τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και του (κουρδικού) ΡΚΚ». Πρέπει να καθαρίσουμε το επιχειρηματικό κόσμο από την οργάνωση του Γκιουλέν ανέφερε, λέγοντας ότι κάθε δεκάρα που εισπράττει η οργάνωση αυτή γίνεται και από μία σφαίρα που στρέφεται κατά του έθνους.

Από τα “πυρά” του Τούρκου Προέδρου δεν γλίτωσαν ούτε οι τράπεζες, από τις οποίες ζήτησε να μην συμπεριφέρονται διστακτικά σε θέματα πιστώσεων, γεγονός που θα είχε επιπτώσεις στην οικονομία, απειλώντας τες μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εκλάβει τις ενέργειές τους ως προδοσία.