Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο Boeing της Emirates - Τα πρώτα σενάρια για το ατύχημα (vid)

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι 282 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα σε αεροσκάφος της Emirates, όταν αυτό προσγειώθηκε αναγκαστικά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και μάλιστα χωρίς τροχούς. Λίγο αργότερα το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες σπέρνοντας τον πανικό, ωστόσο επιβάτες και προσωπικό είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Το Boeing 777 εκτελούσε πτήση από την Ινδία και χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ωστόσο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ινδικά μμε, εντοπίστηκεν καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Μπόινγκ, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

Οι αποπροσγειώσεις ξανάρχισαν το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυάσχολα του κόσμου, μετά από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος, στο οποίο δεν βρήκε τον θάνατο κάποιος από τους 300 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ.

Τι λένε τα πρώτα σενάρια

Τα αίτια του ατυχήματος θα γνωστοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες που αναμένεται να ξεκινήσουν ειδικοί εμπειρογνώμονες, ωστόσο δύο είναι τα σενάρια που επικρατούν:

Το πρώτο είναι να προέκυψε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και το δεύτερο να έπιασε φωτιά ο κινητήρας ενώ το Boeing ήταν στον αέρα.

Διεθνή μέσα αναφέρουν πως το σίγουρο είναι ότι ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Η Emirates επιβεβαίωσε την πυρκαγιά στο Twitter λέγοντας ότι «ένα περιστατικό συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι την 3η Αυγούστου 2016 στις 12.45 μ.μ. τοπική ώρα».

Μετά το ατύχημα, στις 12.45 τοπική ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν τη διακοπή όλων των απογειώσεων από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στιγμιότυπα που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται από την άτρακτο του αεροσκάφους στην πίστα του αεροδρόμιου.

Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης , καπνός εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

φωτια-αεροσκάφος

dubai-foto-aeroplano3

dubai-foto-aeroplano4