Το ISIS απειλεί με επιθέσεις το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον

Προτού προλάβει η παγκόσμια κοινή γνώμη να συνέλθει από τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα, το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει νέες απειλές κατά του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, η τρομοκρατική οργάνωση ανήρτησε στην σελίδα της στο διαδίκτυο μία φωτογραφία που απεικονίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας να βομβαρδίζεται, ενώ η λεζάντα της εικόνας αναγράφει: «Σύντομα. Ουάσιγκτον. Η μάχη μας στα εδάφη σας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Να αναμένετε».

Η απειλή δεν έχει τέλος.

Την ίδια στιγμή, οι τζιχαντιστές απειλούν και το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες της Μεγάλης Βρετανίας υπό το φόβο επιθέσεων.

tz1

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε πως έπειτα από τα «πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, επαναλαμβάνουμε την οδηγία για προστασία και ασφάλεια σε τόπους χριστιανικής λατρείας».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες “να είναι προσεκτικοί”, επισημαίνοντας βέβαια πως “προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή κατά της χριστιανικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Εντούτοις, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 έχει αυξήσει το επίπεδο απειλής σε «σοβαρό», που ερμηνεύεται ότι είναι πολύ πιθανή μία επίθεση στη χώρα.