Διπλή έκρηξη με 44 νεκρούς και 170 τραυματίες με παγιδευμένο φορτηγό στη Συρία

Διπλή βομβιστική έκρηξη, με μεγάλο φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά, έπληξε την πόλη Καμισλί στην βορειοανατολική πλευρά της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας τον θάνατο 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 170.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Νωρίτερα, το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανακοίνωσή του, όταν ακόμα δεν ήταν γνωστός ο αριθμός των νεκρών, τόνιζε ότι από τις εκρήξεις πιθανότατα έχουν πεθάνει και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

«Δύο μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη δυτική πλευρά της πόλης Καμισλί την οποία ελέγχουν κούρδοι μαχητές», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η μια από τις εκρήξεις πραγματοποιήθηκε κοντά σε κουρδικό κέντρο διαχείρισης το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Χάσακα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κοντά στο αρμόδιο όργανο για την Άμυνα της αυτόνομης διοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι, εντός μιας περιοχής στην οποία βρίσκονται πολλά οργανισμοί, –κυρίως ασφαλείας– της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βομβιστική επίθεση είχε στόχο το κεντρικό κτίριο της τοπικής κουρδικής αστυνομίας και διπλανό κυβερνητικό κτίριο.