Τουλάχιστον 410 τζιχαντιστές "κρύβονται" ανάμεσα στους πρόσφυγες στη Γερμανία

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας παίρνει η γερμανική Κυβέρνηση έπειτα από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Η Γερμανία σχεδιάζει ένα σχέδιο “εκκαθάρισης” υπόπτων για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας, τουλάχιστον 410 άτομα σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και είναι εν δυνάμει δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν πιστοποιηθεί τουλάχιστον 60 περιπτώσεις τζιχαντιστών. Όπως είναι φυσικό οι γερμανικές αρχές κρατούν “επτασφράγιστο” μυστικό το σχέδιό τους, προκειμένου να μη λάβουν τα μέτρα τους όσοι σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη χώρα.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε εντολή για την ενεργοποίηση ολόκληρης της Ομοσπονδιακής αστυνομίας, για ελέγχους σε κάθε πιθανό σημείο τρομοκρατικών ενεργειών.

Παράλληλα πληθαίνουν οι αντιδράσεις εναντίον των προσφύγων από ακροδεξιές οργανώσεις, οι οποίες αντιτίθενται στην πολιτική που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό.