Στο εδώλιο για πλαστογραφία τρεις αστυνομικοί

Για πλαστογραφία και απάτη θα δικαστεί ένας αστυνομικός, ο οποίος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και κατηγορείται ότι προσλήφθηκε στο Σώμα προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.

Ο αστυνομικός από τη Βόρεια Ελλάδα προσλήφθηκε ως συνοριοφύλακας έπειτα από διαγωνισμό της ΕΛΑΣ το 2002. Σύμφωνα με τα χαρτιά που είχε καταθέσεις ήταν κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ’ όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυε.

Οι μισθοί και οι παροχές που είχε εισπράξει όσο βρισκόταν στην υπηρεσία φτάνουν το ποσό των 203.576,66 ευρώ.

Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός αστυνομικός που αντιμετωπίζει αυτές τις κατηγορίες, μια και άλλοι δύο συνάδελφοί του φέρονται να παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Αστυνομίας, ο πρώτος το 2000 και ο δεύτερος το 2001, με σκοπό να προσληφθούν αρχικά ως συνοριοφύλακες και να εξελιχθούν στην πορεία σε αστυνομικούς.

Ο πρώτος φέρεται ότι πλαστογράφησε τα πιστοποιητικά συμμετοχής του ως προς το έτος γέννησης αλλά κι ως προς το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και ο δεύτερος φαίνεται ότι προέβη στη νόθευση του απολυτηρίου Λυκείου, αλλάζοντας τους βαθμούς των επιμέρους μαθημάτων (κατά περίπτωση από 3 έως 7 μονάδες) και τον γενικό βαθμό (από «Μέτρια» 11 και 7/11 σε «Καλά» 16 και 7/11). Τα ποσά που εισέπραξαν ως αποδοχές, υπηρετώντας στο αστυνομικό Σώμα, ανέρχονται, αντιστοίχως, σε 293.000 και 211.000 ευρώ.