Ανακουφισμένοι οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»

Οι γονείς της Σάνι Λουκ, της 23χρονης καλλιτέχνιδας τατουάζ που δολοφονήθηκε άγρια πριν από επτά μήνες από τη Χαμάς, είδαν για πρώτη φορά το άψυχο σώμα της κόρης τους.

Ο Νίσιμ και η Ρικάρντα Λουκ μίλησαν στην Post για τα συναισθήματα τους όταν αντίκρισαν την αδικοχαμένη κόρη τους.

«Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή», δήλωσε ο κ. Λουκ ο οποίος συμπλήρωσε ότι ήταν «σαν θαύμα» που το σώμα της βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shan (@shanukkk)

«Νομίζω ότι βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που ήταν πολύ, πολύ κρύο… γι’ αυτό το σώμα είναι πλήρες και όμορφο και το δέρμα έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, βλέπετε ακόμα τα τατουάζ, είναι εκπληκτικό», είπε ο Νίσιμ Λουκ.

Οι γονείς της Σάνι εξέφρασαν την ανακούφισή τους που η σορός της κόρης τους επέστρεψε στο Ισραήλ μετά τη φρικτή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ στο μουσικό φεστιβάλ Super Nova, στο οποίο είχε πάει η κοπέλα.

«Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι η σορός της Σάνι βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ… είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και μπορούμε να την θάψουμε κανονικά», δήλωσε η μητέρα της Ρικάρντα Λουκ.

«Το σώμα επέστρεψε, μπορούμε να την θάψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού είναι το σώμα της και ότι θα είναι εδώ στο Ισραήλ θαμμένη», είπε, σημειώνοντας ότι ήταν στη διαδικασία κατασκευής ενός μνημειακού αγάλματος προς τιμήν της όταν έμαθαν ότι επέστρεφε στο σπίτι της.

«Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επιστρέφει στο Ισραήλ και κλείνει τον κύκλο. Είμαι ευτυχής που την έχω κοντά μου».

Η Χαμάς σφαγίασε 364 Ισραηλινούς επισκέπτες στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο Re’im στις 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης της τρομοκρατικής ομάδας εκείνη την ημέρα. Απήγαγαν επίσης περίπου 240 ομήρους – δεκάδες από τους οποίους βρίσκονται ακόμη στη Γάζα.

Η οικογένεια της Σάνι ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι πέθανε στα χέρια της Χαμάς, με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ να αποκαλύπτει αργότερα σε γερμανική εφημερίδα ότι είχε αποκεφαλιστεί.

Μετά την απαγωγή της Σάνι από το φεστιβάλ, το ημίγυμνο άψυχο σώμα της τοποθετήθηκε στην καρότσα ενός φορτηγού και οδηγήθηκε από μαχητές της Χαμάς σε όλη τη Γάζα, με εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shan (@shanukkk)

Η αποτρόπαια δολοφονία της από τους τρομοκράτες και οι εικόνες από το πώς της φέρθηκαν μετά, σε συνδυασμό με τις εικόνες της νεαρής καλλιτέχνιδας τατουάζ που διασκέδαζε στο μουσικό φεστιβάλ πριν από το θάνατό της, προκάλεσαν παγκόσμια οργή.

«Είμαστε τυχεροί που αυτές οι δύο φωτογραφίες βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο. Η μία από αυτές είναι πολύ σκληρή… Είμαι ευτυχής που η κόρη μου Σάνι συνδέεται με την εικόνα, επειδή η εικόνα δείχνει το φως από τη μία πλευρά, που είναι η Σάνι, και η άλλη πλευρά της φωτογραφίας δείχνει τους τρομοκράτες, που είναι το σκοτάδι», δήλωσε ο Νίσιμ.

«Και χαίρομαι που έχω ένα τέτοιο παιδί, καταλαβαίνεις; Ο Θεός με δημιούργησε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό… Έτσι οι άνθρωποι στον κόσμο θα δουν τι είναι σωστό».

Η Ρικάρντα δήλωσε ότι ο θάνατος της κόρης της έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο. «Το μήνυμα είναι πραγματικά να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να δουν τι συνέβη εδώ, τόσοι πολλοί αθώοι, νέοι άνθρωποι που γιορτάζουν την ειρήνη, την αγάπη και τη μουσική, οι οποίοι πραγματικά σφαγιάστηκαν έτσι με τέτοιο τρόπο που καμία άλλη χώρα δεν θα το ανεχόταν αυτό», είπε η Ρικάρντα.

«Είναι απλά φρικτό… είναι αδιανόητο αυτό που έκαναν εδώ. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συνέβη».

Ακόμα και μετά θάνατον, η Σάνι συνεχίζει να εμπνέει τους Ισραηλινούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή να συνεχίσουν.

«Ένας στρατιώτης μου είπε ότι πήγε στη Γάζα για να πολεμήσει αφού είδε τη φωτογραφία της κόρης μου, γιατί είπε, “δεν μπορεί να είναι, τέτοιο πράγμα”, καταλαβαίνετε;». «Ένας τύπος που συνάντησα, ένας στρατιώτης που είχε τραυματιστεί, μου είπε, “ξέρεις, πολεμάω και σκέφτομαι πάντα τι συνέβη στην κόρη σου”».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι περίπου 100 όμηροι παραμένουν στη Γάζα, εκτός από τις σορούς περίπου 30 ακόμη.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter την Παρασκευή που ανακοίνωσε την επιστροφή τριών πρώην ομήρων της Χαμάς που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων των Shani, Amit Buskila και Yitzhak Gelernter, οι IDF δήλωσαν: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να φέρουμε όλους τους ομήρους μας στο σπίτι».